A finals del 2011, tots els grups de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis van donar un suport unànime a la independència de Medinyà. L'alcalde, Narcís Casassa, valora la segregació.

Es pot considerar que a Medinyà s'ha fet justícia?

Jo penso que sí. Les raons que van portar a Medinyà a deixar de ser un municipi, van ser poc fonamentades. En cap moment es va tenir en compte que quedava una realitat territorial molt diferent. A més, tampoc es va preguntar a la gent si ho volia o no. Tot i que la independència de Medinyà ha estat un procés llarg, finalment s'ha fet justícia. Molta justícia.

Quins canvis notaran els veïns de Medinyà amb la separació?

El primer canvi, encara que les distàncies són poques, és la proximitat. Que tinguis l'Ajuntament a casa teva, que no t'hagis de desplaçar en cotxe i que els regidors siguin visibles, fa que la presa de decisions esdevingui més pròxima i això és fonamental. L'altre canvi important serà que Medinyà i ara només Medinyà prendrà les decisions sobre el seu futur.

Què hi perd Sant Julià de Ramis amb la independència?

Jo crec que no hi perd. Des d'un punt de vista econòmic, que l'Ajuntament resultant pugui mantenir els serveis és una premissa. Com va indicar la Universitat de Girona amb el seu estudi, els números són els que són. Medinyà no hi perd i Sant Julià tampoc. De fet, Medinyà guanya i Sant Julià també. Que siguin municipis separats, facilitarà la feina. L'extensió que hi havia fins ara, de 18 quilòmetres quadrats, era gran i això dificultava molts serveis. Ara serà més fàcil i en alguns serveis hi sortirà guanyant Medinyà, mentre que en altres Sant Julià.

Per què Sant Julià no s'ha oposat a segregar-se de Medinyà?

Sant Julià s'ha cregut la independència de Medinyà des de fa uns 16 anys. S'ha produït un canvi, perquè abans no hi havia la receptivitat que d'ara. Els dos pobles, per més que una llei ho deia, no es canviaven. Entre tots hem estat capaços de traslladar aquesta situació a les administracions.