05 de juny de 2015
05.06.2015
EN DIRECTE

Els sindicats exigeixen restablir les condicions laborals dels docents

Ensenyament regularitza el sou dels substituts d'un terç de jornada entre 1 de setembre i 31 de desembre

05.06.2015 | 07:12

Els sindicats educatius presents a la mesa de negociació amb el Departament d'Ensenyament li exigeixen que doni per acabades les mesures extraordinàries aplicades al personal docent, amb motiu de la crisi econòmica, i que es recuperin les condicions laborals anteriors. Els dos sindicats majoritaris a la Junta de personal docent de Girona, Ustec·STEs i CCOO, així ho reclamen.
Entre les seves peticions hi ha que les plantilles docents es tornin a calcular amb els paràmetres anteriors a les retallades, que es redueixin hores lectives per a coordinació, que el personal substitut cobri el juliol o que es restableixin les condicions i criteris pel reconeixement dels estadis docents, entre d'altres. El portaveu d'Ustec·STEs a Girona, Xavier Díez, va explicar que "hi ha clàusules de determinats acords de govern que tenen data de caducitat a 31 d'agost", però que el Departament no sembla tenir intenció d'acabar perquè "s'escuden jurídicament en els reials decrets de les mesures extraordinàries del ministeri de Wert" -per exemple, va dir, en el que té a veure en el nombre d'alumnes per aula o en les substitucions.
D'altra banda, Ustec·STEs va informar que Ensenyament s'ha compromès a regularitzar els sous dels substituts contractats a un terç de jornada. El sindicat va denunciar que aquest professorat cobrava menys del que li pertocava. La reparació es fa, amb efectes retroactius, per als substituts contractats entre 1 de setembre i 31 de desembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit