06 de juny de 2015
06.06.2015

La Diputació de Girona comença a aplicar la Llei de la transparència

Properament difondrà més informació sobre sous, patrimoni i altres òrgans i crearà un portal específic

06.06.2015 | 07:05

Les actes de la Junta de Govern i del Consell de Govern de la Diputació de Girona es poden veure a la pàgina web de l'organisme supramunicipal. La visualització de les actes esmentades s'emmarca dins de l'aplicació de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Al mateix temps, hi ha un acord del mateix Consell de Govern del passat 2 de juny per difondre les actes d'aquest òrgan de govern, amb la finalitat de reforçar encara més la transparència de la institució.
A part de la informació de l'organització institucional, també es mostra ja molta de la informació economicofinancera i patrimonial, com és ara la relacionada amb el pressupost, les retribucions dels alts càrrecs o el patrimoni de l'entitat. Tota aquesta informació, com molta altra de la corporació, així com la dels organismes que depenen de la corporació (Dipsalut, XALOC, Casa de CulturaÉ), s'anirà incorporant a la pàgina web a mesura que es vagi recollint. A partir d'aquí, es crearà el Portal de Transparència DDGI, que és una plataforma per facilitar l'accés a tota aquesta informació.
A més, el Portal de Transparència DDGI s'enllaçarà amb el de la Transparència de Catalunya. A la vegada, l'ens supramunicipal donarà, conjuntament amb la Generalitat, suport i assessorament tècnic i jurídic als ajuntaments perquè gestionin els seus portals i en millori la transparència. La Generalitat i les quatre diputacions preveuen disposar d'un servei integral en relació amb solucions tecnològiques comunes, assessorament jurídic, suport i assistència tècnica, guia d'implantació de la Llei, model d'ordenança de transparència i formació a càrrecs electes i tècnics municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook