La marca És Farina de Girona, producte que utilitzen els Flequers Artesans de les comarques gironines, ha informat que preveuen obtenir més de un milió de quilos de blat, una xifra similar a la de la collita de 2014.

En principi, la previsió és que el blat recollit sigui de la mateixa qualitat que el 2014 i es pugui utilitzar per crear el Pa de Tramuntana. Si més no, diversos flequers artesans de Tarragona ja estan utilitzant aquesta farina gironina per fer els seus pans. Enguany, un total de 24 agricultors -dos més que l'any passat- s'han adherit al projecte És farina de Girona i s'han mantingut les mateixes superfícies conreades. Des d'És Farina de Girona i Pa de la Tramuntana assenyalen que l'augment d'agricultors participants en el projecte és un senyal de la "bona acceptació" per part de la ciutadania i de les farineres i els flequers artesans gironins que treballen amb aquest producte.

En concret, enguany s'han conreat un total de 307 hectàrees, sobretot a l'Alt Empordà amb 141 hectàrees, seguit del Baix Empordà amb 91, el Pla de l'Estany amb 58 i la Selva amb 17 hectàrees. Aquest any, s'han sembrat sis varietats diferents de blat que van des de la Nogal fins a la Valbon o la Idalgo.