L'equip de pediatres de l'Hospital d'Olot, ahir, va reconèixer un augment de les demandes de vacunacions contra la diftèria. "Gent que s'ha decidit", va explicar, ahir, el cap de pediatria de l'Hospital d'Olot, Anton Foguet. Va afegir: "A vegades la demanen sola, però va amb les altres".

Va indicar que no s'ha criminalitzat sense fonament els pares que no vacunen. Va indicar que totls els pares volen el millor per als seus fills. "Són gent que a la seva manera han buscat les seves respostes", va definir Foguet. Va oposar: "Des del nostre punt de vista, potser en llocs no prou contrastats". Va continuar la definició de la gent que opta per no vacunar: "Hi ha gent que pateix molt per coses que potser no s'hi pateix tant i a partir d'aquí basa la seva reflexió". Va precisar: "Això sí, induïda per la gent que fomenta que no s'ha de vacunar".

Va explicar que no ha augmentat el nombre de persones que opten per la lliure vacunació o la no-vacunació, però en canvi sí que ha pujat la presència mediàtica dels partidaris de la no-vacunació.

Va considerar que Olot no és diferent a d'altres llocs en el tema de la no-vacunació. En aquesta afirmació va coincidir Stephan Schneider (el pediatre que va atendre el nen i va descobrir la patologia). Shneider va afirmar que a Alemanya (el seu país) i França el foment de la no-vacunació és molt important i molt superior al de Catalunya.