La coordinadora d'ICV, Dolors Camats, ahir va fer una crida a tots els partits d'esquerres perquè "estiguin a l'altura del moment" i sumin forces per crear noves majories -"alternatives i d'esquerres"- arreu de Catalunya. "Demanaríem al PSC i ERC que mirin de no travar de nou pactes amb CiU ni amb la dreta catalana", va assenyalar a Girona, on va participar en la reunió intercomarcal del partit. Al mateix temps, Camats va instar la CUP a no ser un mer "espectador" i apostar per un canvi als ajuntaments i institucions supramunicipals. D'altra banda, Camats va considerar que CDC i UDC haurien "d'aclarir-se" abans del 27-S perquè, actualment, no defensen la mateixa proposta ciutadana.

La coordinadora nacional dels ecosocialistes va argumentar que els resultats de les darreres eleccions municipals del 24 de maig han deixat la porta oberta a constituir unes noves majories "alternatives i d'esquerres" arreu de Catalunya, tant pel que fa als consistoris com a les institucions supramunicipals. "És una situació que neix del corrent d'il·lusió ciutadana i de vot que s'ha produït a tot Catalunya i a l'Estat", va afegir Dolors Camats.

Camats també va voler valorar les properes eleccions del 27 de setembre i va deixar clar que els comicis no giren entorn d'una sola qüestió, "tal i com vol fer veure el president Mas".

Segons la coordinadora nacional, aquestes eleccions arriben en un moment "importantíssim" per a Catalunya en el qual la ciutadania ha demostrat que vol "ser la protagonista" i que vol opinar i fer sentir la seva veu sobre totes les qüestions que afecten la població, tant en clau social com econòmica.