08 de juny de 2015
08.06.2015

El TSJC anul·la el concurs per contractar comandaments a la presó de Figueres

Una sentència del tribunal considera que la selecció de personal es va fer vulnerant els principis de mèrit, igualtat i capacitat

09.06.2015 | 07:10

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya -TSJC- va delcarar nul·la la convocatòria del concurs per contractar els caps d'unitat del Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres. El tribunal català considera que durant el concurs es van vulnerar els principis de mèrit, igualtat i capacitat que marquen tots els processos selectius.

La sentència ve motivada per un recurs d'apel·lació interposat contra una sentència anterior que donava per vàlids els procediments de selecció de personal. Tanmateix, el recurs va ser acceptat per l'organisme jurídic fins que finalment ha acceptat les denúncies per irregularitats i ha acabat anul·lant el procés.

El concurs es va convocar per escollir els nous caps d'Unitat de la presó de Figueres. La sentència accepta la queixa dels demandants, que asseguren que el procés es va fer seguint un "sistema de lliure designació encoberta" i no pas respectant els principis de mèrit, igualtat i capacitat dels processos de selecció.

"Entrevistes arreglades"

Segons el sindicat CSIF, aquesta sentència "torna a deixar en evidència l'Administració Penitenciària catalana" i referma la seva sospita que les entrevistes "podrien haver estat arreglades abans de realitzar-les".

El sindicat va acusar l'exdirector del centre, Josep Font, d'haver actuat en connivència dels seus superiors per intervenir en un concurs "on va tenir la possibilitat d'eliminar funcionaris hostils i poc servils amb ell, i d'altra banda afavorir els seus elements més propers". Segons CSIF; "només així s'expliquen determinats resultats on companys amb notes altes a la fase objectiva del concurs i a l'examen, van ser humiliats amb una puntuació ridícula a l'entrevista fent-los perdre moltes o totes les possibilitats d'obtenir plaça de comandament".

En aquesta línia el sindicat lamenta que amb sentències com aquesta -no és la primera; n'hi ha una altra de l'any 2008 pendent d'executar-, "on queden demostrades les continues irregularitats al nostre departament, no tin?guin conseqüències pels seus responsables".

Per aquest motiu, CSIF va demanar que es respectin "les sentències judicials i executin aquesta última com més aviat millor, a més de compensar els companys que van quedar sense la seva plaça guanyada legítimament i així reparar el perjudici que han patit, no tan sols econòmic sinó també moral".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook