08 de juny de 2015
08.06.2015

Vuit nens més d'Olot, confinats per ser portadors del bacteri de la diftèria

Tots ells estan vacunats i prenent antibiòtics. El tancament intenta evitar el contagi al 3% de nens de la Garrotxa no vacunats | Es desconeix encara el focus original que va infectar el nen que es troba en estat greu a l'Hospital Vall d'Hebron

08.06.2015 | 17:55

Vuit dels 57 companys i amics del nen olotí infectat amb diftèria analitzats són portadors asimptomàtics del bacteri i no han desenvolupat la malaltia perquè estan vacunats, però la podrien haver transmès al nen de 6 anys d'Olot (Garrotxa) que va emmalaltir perquè no havia estat vacunat.

Segons ha informat avui el conseller de Salut, Boi Ruiz, encara que s'ha localitzat el bacteri en aquests vuit menors, que avui han començat a ser tractats amb antibiòtic, es desconeix encara el focus original que va infectar el nen que es troba en estat greu a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Davant d'aquesta situació, el departament de Salut ha recomanat a totes les associacions que organitzin campaments d'estiu a la comarca de la Garrotxa, on resideix el nen afectat i on un 3% de la població no està vacunada contra la diftèria, que exigeixin als pares el carnet de vacunació dels menors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook