La Policia Local de Calonge (Baix Empordà) ha detingut el conductor que va causar l'accident mortal de dimarts al mateix municipi i es va donar a la fuga. Es tracta de Blas A. C., un jove de 25 anys amb antecedents penals que està pendent de passar a disposició judicial. Li atribueixen els delictes d'homicidi imprudent, contra la seguretat del trànsit i omissió del deure de socors. La detenció s'ha produït aquesta matinada. La policia local ha traslladat el jove fins a l'hospital Josep Trueta de Girona -on es troba custodiat per agents del cos- perquè presentava diverses lesions que podrien ser conseqüència de l'accident. En el sinistre va morir una veïna de Palamós de 83 anys.

El sinistre es va produir pocs minuts després de tres quarts de deu del matí de dimarts. Dos vehicles, que circulaven pel quilòmetre 46,5 de la carretera C-253, van xocar frontalment. Un dels cotxes va bolcar. A dins, hi anaven tres ocupants, la víctima mortal (una veïna de Palamós de 83 anys) i dues persones més que van resultar ferides. L'altre vehicle el conduïa un home que es va donar a la fuga.

La Policia Local de Calonge va prendre declaració a diversos testimonis del sinistre, que van explicar que el conductor del vehicle va baixar del cotxe -un BMW que havia quedat força malmès- i va pujar a un altre que anava darrere seu, abandonant així el vehicle que conduïa i amb el qual havia tingut l'accident. El mateix dimarts al matí, una dona va anar a la comissaria de la policia per explicar que era la conductora del segon vehicle i per aportar informació per poder identificar el conductor implicat en l'accident.

Segona va explicar, ella i el conductor s'havien conegut per xarxes socials i van quedar al matí per conèixer-se. Mentre anaven en caravana en direcció a Platja d'Aro, va tenir lloc el sinistre. Aleshores, el jove, que té antecedents i, per tant, consta a la base de dades policial, va baixar ràpidament del vehicle que conduïa, va pujar al d'ella i van emprendre la fugida. Segons fonts policials, el cotxe abandonat no estava a nom del fugat.

Detenció de matinada al camí Fondo

Després d'identificar el conductor, finalment aquesta matinada l'han pogut arrestar. La detenció ha tingut lloc cap a la una, després que un veí del municipi s'ha adreçat a la Policia Local per informar que al camí Fondo hi havia una persona estirada a terra que no es trobava bé.

Els agents han anat fins a aquest camí, on han identificat i detingut el presumpte causant de l'accident, Blas A. C., de 25 anys i de nacionalitat espanyola. Després, una ambulància del SEM -custodiada per agents del cos- ha portat el detingut fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona, ja que en el moment de la detenció presentava dolor abdominal. Després d'un reconeixement mèdic i de descartar lesions greus, el detingut està sota custòdia de la policia local, que prepara les diligències perquè el detingut passi a disposició judicial. Se li atribueixen els delictes d'homicidi imprudent, contra la seguretat del trànsit i omissió del deure de socors.

L'alcalde en funcions de Calonge, Jordi Soler, ha expressat la seva consternació per aquest accident:. " Lamentem profundament la pèrdua d'una vida, un dany irreparable, i expressem el nostre més sentit condol a la família", ha manifestat. Soler ha afegit que una felicitació a la policia local perquè amb la seva feina ha permès identificar i detenir "amb rapidesa" el presumpte causant de l'accident.