11 de juny de 2015
11.06.2015

Endesa millora una subestació que serveix usuaris de la Costa Brava

Els treballs, amb inversió de 130.000 euros, beneficien municipis del Gironès, el Baix Empordà i la Selva

15.06.2015 | 07:14
La subestació de Platja d´Aro que Endesa ha reformat.

Endesa ha reformat la subestació de Platja d'Aro per millorar el subministrament elèctric a gairebé 50.000 clients industrials i particulars que s'abasteixen a través d'aquesta instal·lació, repartits entre els municipis de Calonge, Castell-Platja d'Aro, Cruïlles Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Tossa de Mar. L'actuació ha suposat una inversió de prop de 130.000 euros i ha consistit a substituir tres inductàncies de neutre existents per un nou sistema amb resistència. Així, el sistema compleix els darrers requisits mediambientals. Amb aquesta intervenció redueixen els impactes de les avaries en la xarxa de distribució i es minimitzen les afectacions a clients. En aquest cas, en especial sobre la zona de la Costa Brava.
Aquests dispositius estan connectats al transformador de potència de la subestació i permeten regular i limitar les intensitats de corrent a terra. Igualment, davant de qualsevol incidència, el conjunt d'inductància amb resistència evita sobretensions, la qual cosa repercuteix en una major estabilitat en el sistema elèctric. Per tot plegat, els treballs de millora de la subestació de Platja d'Aro beneficien aquests municipis enumerats anteriorment, de les comarques del Gironès, del Baix Empordà i de la Selva.

Pla de manteniment
Aquests treballs s'engloben dins el pla de manteniment i de renovació de les infraestructures elèctriques d'Endesa sobre el territori del Baix Empordà, amb la finalitat de poder seguir garantint la qualitat de subministrament als clients de la Costa Brava.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook