La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) ha reclamat als ajuntaments que es constituiran dissabte vinent que mantinguin els menjadors escolars oberts durant l'estiu. La raó d'aquesta exigència és ajudar les famílies amb dificultats econòmiques a garantir l'alimentació adequada dels seus fills i a combatre els efectes de la pobresa infantil. La petició s'ha fet a pocs dies que el curs escolar acabi, cosa que passarà el proper divendres 19 de juny.

La Fapac s'ha reunit amb representants de diferents partits polítics per tal de demanar-los que els ajuntaments es comprometin a posar en marxa mesures concretes per pal·liar les necessitats dels fills de famílies necessitades.

Just abans que es constitueixin els nous governs l0cals, la federació que representa la majoria d'AMPA d'escoles públiques catalanes ha pres la iniciativa i s'ha adreçat als principals partits polítics per demanar-los que els consistoris prioritzin la lluita contra la pobresa infantil a les seves agendes". La Fapac els ha plantejat un paquet d'accions concretes, entre les quals consideren urgent que els menjadors escolars estiguin oberts durant l'estiu. L'entitat ha remarcat la importància d'aquest servei per atendre els col·lectius més desfavorits i ha recordat que "només el 25% dels menors de 16 anys sota el llindar de la pobresa tenen accés a les beques menjador del Departament d'Ensenyament".

Però les seves peticions també inclouen l'accés als menjadors escolars per a l'alumnat de Secundària que estudia a instituts amb jornada intensiva; així com que promoguin una política d'ajudes per a les famílies que tenen fills al seu càrrec; que els ajuntaments vetllin per les famílies que no poden pagar material escoalr; i que permetin la participació i la gestió de les persones afectades, fugint "del pur assistencialisme" -tal com remarquen-.