Sorpresa la que varen tenir els conductors que ahir circulaven a primera hora del matí per l'AP-7 al seu pas per Medinyà en sentit nord. Els va aparèixer de cop una pick-up que acabava de desprendre's d'un tràiler. El camió va envair un dels carrils i dos altres cotxes que circulaven per la calçada van impactar. Un accident molt aparatós però que sortosament va acabar sense ferits.

Amb tot, però, el xofer del tràiler va acabar detingut perquè anava begut. Superava en més de set vegades la taxa d'alcohol màxima permesa, que en aquest cas és de 0,15 mg d'alcohol per litre d'aire expirat.

Els Mossos van arrestar al conductor del camió com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir un vehicle de motor sota la influència de begudes alcohòliques. A causa de l'accident només hi havia un carril obert a l'autopista en sentit França i es van produir retencions d'uns dos quilòmetres de longitud durant gairebé tres hores.

El sinistre viari es remunta quan faltaven pocs minuts per un quart de nou del matí. Un dels vehicles -Nissan Navara- que transportava el tràiler es va desprendre del remolc a l'AP-7 a l'alçada de Medinyà. El cotxe va anar a parar a la carretera, el camió va envair un dels carrils de l'autopista i dos vehicles -un Opel i un Seat- van impactar. Malgrat l'accident, no hi va haver ferits.

Al lloc ràpidament s'hi van traslladar, Mossos de Trànsit, Bombers i el SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques). Això es va produir a l'alçada del quilòmetre 52. Per poder treure els vehicles accidentats va necessitar-se una grua.

Els Mossos de Trànsit mentrestant van veure que el conductor del tràiler presentava signes evidents d'estar sota els efectes de begudes alcohòliques. Per aquest motiu li van fer la prova d'alcoholèmia i l'home va donar un resultat positiu d'1,06 mg d'alcohol per litre ?d'aire expirat. Superen per set vegades la taxa màxima permesa que és de 0,15 mg/l en el cas dels camioners. Durant l'estona que va durar la intervenció dels serveis d'emergències, només es va donar pas als vehicles per un dels quatre carrils que hi ha i es van produir cues. A les onze es va normalitzar en obrir-se els carrils al trànsit.