Carles Puigdemont va ser investit alcalde de Girona per segona i última vegada amb els vots dels deu regidors de CiU. Puigdemont va aprofitar el seu discurs per refermar el compromís de l'ajuntament amb el procés. "Vindran temps il·lusionant i apassionants, perquè tindrem l'oportunitat de fer un país nou", va exposar Puigdemont que va assegurar que "en el moment oportú, aquest ajuntament ha de respondre de manera aclaparadora a la crida que se'ns faci des del Parlament". CiU governarà en minoria i, per això, Puigdemont va detallar que durant els propers dies seguirà buscant acords d'estabilitat amb els grups municipals per facilitar la governabilitat de la ciutat.

Carles Puigdemont enfila el segon mandat com a alcalde de Girona. En el seu discurs d'investidura ja va concretar que és la segona vegada que jura el càrrec i serà l'última perquè no tornarà a encapçalar la candidatura. CiU consolida així els resultats de fa quatre anys, quan van acabar amb 32 anys d'alcaldia socialista

El ple va començar a les dotze del migdia amb la presència de nombroses autoritats polítiques, representants dels cossos de seguretat i de l'església. A primera fila s'hi van asseure exregidors de l'Ajuntament de Girona que no repeteixen i van veure des del públic com els nous càrrecs electes prenien possessió del càrrec, tal com ells mateixos van fer fa quatre anys.

Després de constituir la mesa d'edat, els 25 regidors van prometre o jurat el càrrec. La gran majoria, 18 dels regidors, van jurar "per imperatiu legal" i, un cop llegida la fórmula exigida que promet fidelitat al rei i a la Constitució, van explicitar que treballaran per la independència de Catalunya. Van ser els representants de CiU, ERC i la CUP.

Bona part dels regidors van fer ús de la fórmula proposada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). "Anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del president i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre per exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar l'estat català, lliure i sobirà", van llegir. Els únics que es van posicionar a favor de la independència han estat els regidors del PSC, Ciutadans i el PPC.