La tempesta va descarregar ahir pluges torrencials que van deixar 40 litres en mitja hora i van provocar, sobretot a Figueres, inundacions en baixos i rius d'aigua per diversos carrers del centre. Els bombers van rebre una trentena d'avisos a la comarca.

La pluja va començar a caure amb molta intensitat poc abans de la una del migdia. Els embornals no tenien suficient capacitat per engolir l'aigua que baixava de forma torrencial per carrers com la pujada del Castell o la Rambla de Figueres dificultant als transeünts sortir dels establiments o caminar pel carrer.

Segons van informar els Bombers, van rebre una trentena d'avisos principalment de Figueres, però també se'n van donar tres a Vilabertran, quatre a Vilafant i un a Castelló d'Empúries. La zona de Figueres més afectada va ser al centre històric, el voltant del Museu Dalí, el carrer Nou, carrer Sant Pere, carrer Sant Pau, Bassegoda i Ebrera, on es va intervenir en un bloc, una botiga i a una escola ubicada als Fossos.

A la protectora d'Animals i Plantes de Figueres també es va haver de fer una intervenció movent algunes gàbies per l'acumulació d'aigua i bombant la que havia inundat les instal·lacions. Tot i l'espectacularitat, els Bombers van informar que es va resoldre ràpidament totes les sortides que van haver de fer durant el migdia.

A l'Alt Empordà, a banda de Figueres, on es van acumular finalment 65 litres per metre quadrat, també van caure precipitacions amb forta intensitat a Cabanes, on es van registrar 68 litres. A Castelló d'Empúries es va assolir un registre de 48 litres i a Portbou, 42 litres, segons dades del Meteocat.

Les precipitacions durant la tarda es van traslladar més cap al sud de la demarcació, en concret a la comarca del Gironès. Al voltant de les sis de la tarda també van descarregar fortes precipitacions en municipis com Sant Gregori. Hi varen caure 27 litres en només mitja hora. L'altre punt on també es va registrar una forta intensitat de pluja és Sarrià de Ter on van caure 22 litres per metre quadrat.

Forat al teulat per un llamp

Un dels efectes de la forta tempesta que van viure algunes comarques de Girona és el que van patir a la ciutat de Banyoles. Una casa del carrer Progrés va viure les conseqüències d'un llamp que va travessar el teulat. Malgrat la destrossa i fumar un xic els cariats de fusta del sostre no es va produir cap incendi, segons els Bombers. Tampoc es va haver de lamentar cap ferit ja que en el moment de la caiguda del llamp, cap a les set de la tarda, no hi havia la dona d'edat avançada que viu a la casa.