Un jove de 25 anys i veí del barri del Pont Major de Girona va morir ahir al matí quan va perdre el control de la motocicleta i va topar contra el voral del carrer Onze de Setembre, a Girona.

La Policia Municipal de la ciutat va rebre l'avís, pels volts d'un quart de vuit, d'un veí que informava sobre els fets i fins al lloc s'hi van desplaçar diverses dotacions policials i una ambulància del servei d'Emergències Mèdiques. Quan els serveis mèdics van arribar al carrer, situat al barri de Montjuïc de Girona, el ferit encara tenia les constants vitals actives però va morir al cap de pocs minuts sense que els metges poguessin fer res per salvar-li la vida.

Fonts de la Policia Municipal de Girona van informar que, en principi, cap altre cotxe ni motocicleta estaria involucrat en l'accident mortal.

Segons sembla, el jove va perdre el control de la seva motocicleta per motius que encara es desconeixen i va topar contra el voral de la carretera, a prop del qual va quedar greument ferit. Veïns de la zona on es va produir l'accident mortal van explicar que pel carrer acostumen a passar moltes motocicletes. Tot i l'atenció mèdica, els serveis d'emergències no van poder fer res per salvar-li la vida. La víctima hauria impactat contra el voral de la carretera en el punt on el carrer fa un revolt.

Alguns dels veïns van comentar que no van sentir cap mena de soroll durant la nit i que podria ser que l'accident hagués succeït hores abans que s'hagués donat l'avís d'alerta.

Un any negre

Els motoristes preocupen especialment les autoritats de trànsit, ja que els consideren el col·lectiu més vulnerable de la carretera i tenen unes xifres de sinistralitat alarmats. Des del Servei Català de Trànsit (SCT) s'estan aplicant polítiques per intentar prevenir aquest tipus d'accidents de trànsit. I és que aquest any han perdut la vida set persones que anaven amb moto a les carreteres de les comarques gironines. El mes de maig passat va ser especialment negre, amb tres motoristes morts a les carreteres gironines.

Aquesta xifra és més elevada que la dels motoristes que van morir a les vies de Girona durant tot l'any 2014 i s'acosta a l'any negre del 2011. Una dada preocupant tenint en compte que encara queden sis mesos per acabar l'any.

Des de l'ens que gestiona les polítiques de trànsit a Catalunya es demana precaució als motoristes, que portin casc i que vesteixien equipament adequat. I també que siguin conscients que cal respectar els senyals de trànsit, les velocitats màximes i les distàncies de seguretat.