Un veí de Cantallops va trobar les restes d'un forn de calç a la zona de Requesens datades del segle XVII-XVIII, segons els primer estudis. La troballa la va fer a principis d'anys Manel Cobos, que va comunicar la troballa als experts Xavier Boix, Albert Camsolinas i Ricard López per tal que poguessin determinar el valor de les restes arqueològiques, la data i la seva autenticitat. Els tres experts van fer una visita a la zona de la troballa per veure sobre el terreny de quin tipus de restes es podria tractar, segons ha explicat el mateix Campsolinas.

Finalment, i després de ser visitades altra vegada el passat mes de març acompanyats d'un altre expert, es va confirmar que es tracta d'un forn de calç, probablement datat entre els segles XVII-XVIII i que era desconegut fins a dia d'avui.

Les restes arqueològiques es troben a la zona de Mirapols i són constructivament molt similars a unes altres que hi ha al Coll del Castell, no massa lluny d'allà. La troballa ha estat comunicada també als serveis de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat per al seu coneixement.