Les obres d'instal·lació dels serveis bàsics (tubs per l'aigua, cables per l'electricitat i sanejament) al nou polígon de les Forques, entre els termes de Besalú i Sant Ferriol han començat. Segons el grup Cañigueral IMP SL, "encara no s'ha desenvolupat un pla d'ús específic per a aquests terrenys". La definició d'un projecte concret dependrà de les necessitats que tingui la companyia quan finalitzi el pla d'inversió de la planta de les Planes d'Hostoles.

A les Planes hi ha en marxa un pla d'inversió de 28 milions d'euros centrat en l'optimització de processos, la implementació de sistemes de control de qualitat avançats, la robotització de les instal·lacions i l'augment de la capacitat productiva.

Un cop hagi acabat l'acció de millora de la planta de les Planes, el Grup Cañigueral treballarà en la definició del projecte del poligon de les Forques.

La nova àrea industrial ocupa uns 50.000 metres quadrats a la sortida sud de Besalú.

Embutidos Monter va néixer l'any 1989, quan la família Cañigueral va adquirir una planta de producció d'embotits a Sant Jaume de Llierca, planta que inicialment venia els seus productes a la petita distribució nacional.

L'any 1997 la companyia va construir una segona planta a Serinyà (Pla de l'Estany). Un any després, Embutidos Monter passà a formar part del cercle d'interproveïdors de Mercadona. El 2001 la companyia va adquirir la planta de Les Planes d'Hostoles (Garrotxa) -que s'està ampliant actualment- i el 2007 incorporà la planta de Vic (Osona). La idea és fer-ne una altra al polígon de les Forques.