La Creu Roja de la província de Girona ja ha començat aquest cap de setmana la campanya de vigilància a 26 platges dels municipis de Roses, Llançà, Castelló d'Empúries, l'Escala, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols. Per garantir la seguretat dels banyistes d'aquests espais de bany de l'Alt i del Baix Empordà, aquest any la campanya comptarà amb 83 socorristes, entre el personal voluntari i el remunerat, així com de set ambulàncies, set embarcacions i 23 desfibril·ladors, que són dos més que l'any passat.

Per tant, amb la prevenció com a màxima prioritat, el dispositiu de la Creu Roja també contempla informar de l'estat de les platges i fer tasques de vigilància i de rescat de persones en perill. A més, es preveu la seva evacuació a un centre sanitari si fos necessari. Pel que fa al balanç de la temporada passada del dispositiu de la Creu Roja a platges del litoral gironí, l'any passat es van fer 6.505 assistències sanitàries i 63 rescats.

La novetat de la campanya d'aquest estiu és que a Palafrugell s'ha posat en marxa una iniciativa pionera amb la finalitat de formar els socorristes de la Creu Roja dins el llenguatge dels signes a les platges de Palafrugell i Begur. Així, la mesura pretén donar continuïtat a l'aposta de la institució de facilitar el bany a les persones amb mobilitat reduïda o amb diversitat funcional. Actualment, la Creu Roja compta amb material aquàtic adaptat com ara cadires amfíbies i material de flotació divers o també adaptat, per tal que les platges siguin accessibles a tothom.

Per dur a terme la cobertura de prevenció i salvament aquest estiu, el dispositiu de la Creu Roja de la província de Girona disposa de la participació d'un total de sis assemblees gironines: Llançà, Roses, Figueres, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols-Vall d'Aro. Pel que fa al material de desfibril·ladors, n'hi haurà un total de 23 (dos més que l'any passat) gràcies a la col·laboració amb el Dipsalut.