Un noi de 20 anys va haver de ser traslladat ferit greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron. L'accident va tenir lloc ahir a dos quarts de quatre de la tarda. El jove muntava unes cambres frigorifiques a l'escorxador d'Olot (Olot-Meats, SA), a l'avinguda Europa (Polígon Pla de Baix). En un moment donat li van caure unes estructures a sobre que li van provocar ferides greus al cap.

Al lloc dels fets s'hi van traslladar dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), una de medicalitzada i una de normal; dues dotacions de bombers la Policia Municipal i els Mossos d'Esqudra. Fonts del Bombers de la Generalitat van informar que ells no van haver de fer una intervenció important, perquè es tractava d'un tema eminenment mèdic.

El personal d'emergències mèdiques va atendre el ferit immediatament al lloc de l'accident. Els sanitaris van aplicar el codi PPT (politraumatismes).

Els codis d'identificació tenen per finalitat accelerar el procés d'identificació i el trasllat de pacients amb patologies que tenen dependència del temps. La seva aplicació ha suposat un increment important de l'índex de supervivència dels accidentats.

Així doncs, van decidir demanar un helicòpter medicalitzat. L'helicòpter va aterrar sense problemes en una zona de càrrega i descàrrega de camions, en la qual es van poder col·locar tots els vehicles d'emergències. Els sanitaris van estabilitzar el ferit en una llitera i el van introduir dins de l'helicopter medicalitzat.

L'helicopter es va elevar i va traslladar el ferit a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Es tracta de l'Hospital referent a Catalunya en traumatismes cranioencefàlics causats per accident. El malalt va entrar a urgències de l'Hospital dins el context de la cadena sanitària iniciada en el moment de l'aplicació del codi PPT.