Les relacions familiars en el si del Consell Comarcal de la Selva i l´empresa GRS Arc Local -que gestionava la recaptació fins esclatar el cas Manga- li resulta sospitosa a la jutge instructora del cas Manga fins al punt que en el seu auto d´inhibició de la causa al Jutjat de Santa Coloma de Farners en fa especial menció quan recorda un afer de falsificació de certificats, suborn i negociacions prohibides a funcionaris públics.

És s partir d´aquestes relacions, algunes de les quals incentivades amb diners o pagaments en espècie, que alguns funcionaris s´empescaven formes d´afavorir GRS Arc Local perquè obtingués contractes públics «que podrien no ajustar-se a la legalitat». El cas més paradigmàtic és el de l´excap del departament d´Organtizació de Serveis a la Ciutadania del Consell, Joan Carles Feliu Martín, que a banda de tenir a la seva parella treballant a GRS, l´empresa li cobria les desepeses telefòniques i de manutenció, li cedia un vehicle i li entregava un bonus anual de 24.000 euros -independentment del seu sou de funcionari. A canvi, «va falsificar certificats emesos a GRS perquè aquesta es presentés en concursos convocats per altres entitats públiques, inflant les xifres de negoci» o participava en l´adjudicació de concursos públics a GRS.

En una altra situació similar es troba un informàtic de l´ens comarcal, Jordi Ros Valls. A banda de ser el germà de l´administrador de GRS disposa d´accions d´aquesta empresa utilitzant com a testaferro «la seva mare i la seva dona, Maria Joana Roger Pujol (funcionària a l´Ajuntament de Blanes)». L´apoderat de GRS, Josep Maria Franch Carcereny, casat amb la cap de l´àrea de Gestió Tributària del Consell, Olvido Pineño, també hauria tramès a la seva mare la titularitat de les accions de l´empresa «per eludir possibles incompliments del règim d´incompatibilitats».

En la seva interlocutòria la jutgessa també esmenta que en el transcurs de la investigació es va fer una auditoria externa del Consell Comarcal per part de la consultoria Estrategia Local en què es van detectar algunes irregularitats que preocupaven Carcereny: el «possible nomenament irregular» de la seva dona i «el possible conflicte d´interessos a l´intervenir ella en certs temes relacionats amb l´empresa GRS».

Tampoc se li escapa a la magistrada que GRS va contractar la filla de l´exconseller comarcal d´Hisenda, Josep Valls, ni que la dona de l´expresident de l´organisme, Robert Fauria (CiU), també ocupava un plaça pública a l´Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, d´on Fauria també va ser alcalde fins la seva detenció el 14 de febrer de 2013.