L'Ajuntament de la Vall de Bianya ha demanat la pavimentació de la travessa de la N-260 pel seu municipi al Ministeri de Foment. Demanen un ferm sonoreductor que, a més, redueixi l'aigua de l'asfalt. La idea passa per aixamplar la carretera, fer cunetes noves i millorar els senyals.

Segons ha explicat Santi Reixach (alcalde de la Vall de Bianya per CiU), es tracta d'una de les mesures plantejades per l'Ajuntament i destinades a ser una alternativa al desdoblament previst en el Pla de Carreteres dels Pirineus. L'Ajuntament - segons ell- va presentar les propostes a través de reunions mantingudes amb tècnics de Foment a Girona i Barcelona. "L'Ajuntament -ha considerat- se'n sortirà en les seves reivindicacions". La previsió de Reixach està basada en el consens que hi va haver en les reunions.

A mès de la pavimentació, la proposta de la Vall de Bianya conté d'altres millores. Així doncs, Reixach ha enumerat passarel·les per a vianants a l'alçada de Lloc Alou i de ca l'Enric i un giratori al nucli de l'Hostalnau per facilitar l'entrada a la carretera de Sant Pere Despuig.

L'alternativa de Bianya va sorgir a partir de la inclusió de la travessa de la N-260 pel municipi al pla de la part de la variant d'Olot presentat per Foment. Bianya ha al·legat per separar els tram de B?ianya del d'Olot.