Els Mossos d´Esquadra de l´Àrea Regional de Trànsit de Girona van dur a terme, a principis del mes de juny, diversos controls específics de transports a l´AP-7, en els que es van supervisar un total de 83 vehicles, dels quals se´n van denunciar 12.

D´entre totes les denúncies destaca la que es va interposar, durant un control dinàmic de transports a l´AP-7, al conductor d´un vehicle amb remolc.

Els mossos van veure que dins l´habitacle, i en un lloc destinat per a viatgers, s´hi apilaven caixes voluminoses i objectes de dimensions considerables. Donada la perillositat que representava circular d´aquesta manera, els agents el van aturar i van inspeccionar el vehicle a l´àrea de servei de l´Empordà.

Es va comprovar que hi viatjaven set persones i a un dels seients del darrera que quedava lliure s´hi apilaven moltes caixes. A la part posterior de la furgoneta, espai reservat per al transport de persones, estava ple de caixes i paquets amb noms i adreces de destinataris. El remolc també estava ple de caixes, bicicletes i embalatges amb adreces.

L´esmentat vehicle, que feia un viatge entre França i el Marroc, es va portar a fer un pesatge amb bàscula. Finalment, es va denunciar per excés de càrrega i pel perill per a la seguretat dels viatgers i del mateix conductor. També se´l va denunciar per realitzar un transport públic internacional de mercaderies en vehicle lleuger sense tenir còpia certificada de llicència comunitària.

El vehicle va quedar immobilitzat fins al pagament del dipòsit de les denúncies i fins que desaparegués l´excés de pes i la mala col·locació de la càrrega.

Una altra actuació destacada és la inspecció d´un autobús de nacionalitat polonesa amb 57 passatgers i tres conductors que feia la ruta des de la població de Figueres fins a Santa Susanna.

Després de realitzar la inspecció del vehicle es va denunciar per sis infraccions. Concretament, perquè el segon conductor no portava posada la targeta a l´aparell tacògraf, per reducció del descans setmanal a aquest segon conductor i per no justificar el desplaçament de Polònia a Alemanya. També es va denunciar perquè al tercer conductor no li constava el full de ruta ni justificant de desplaçament de França a Alemanya i finalment perquè el vehicle no portava contracte de Leasing entre llicència comunitària i titular del vehicle.

El total de les sancions ascendien a 12005 euros. El vehicle va ser immobilitzat a Lloret de Mar després que allotgessin els passatgers al seu hotel. Un dia després l´empresa va pagar les sancions i es va aixecar la immobilització.