Hi ha persones que la barra, el cinisme i la manca total de vergonya alhora de fer certes declaracions polítiques, ultrapassen tots els límits coneguts. És el cas del president en funcions de la Diputació de Girona, Joan Giraut, que pel que es veu no li cau la cara de vergonya, amb la que cau a la corporació.

El personatge, encantador de serps com sempre, es despenja dient que no dóna per perduda la presidència corporativa. Un clar exemple de virtuts a seguir, que de ben segur els lectors i els coneixedors del què passa a la Diputació, se´n deuen estar fent creus. Per exemple, que ha fet ajuntar dues legislatures per tal de poder retornar els diners que ha cobrat irregularment per assistències que no ha complert però sí que ha cobrat en forma de bestreta, en un clar exemple de passotisme i manca de respecte cap als contribuents, en una clara arquitectura econòmica-martingalera ajudat per algun alt càrrec corporatiu, demostrant que la única política que li interessa és la de la seva butxaca.

És realment immoral i vergonyant, veure com l´Il·lm. Sr. President (el tractament ve pel càrrec que representa, doncs com a polític per les seves actuacions en mereix d´altres molt menys respectuosos), que es tregui de la màniga un anomenat Consell de Govern, (recordem 1.000 € per assistència, consultar el Ple del cartipàs) on en una clara reunió d´amics, coneguts i saludats anomenats diputats provincials, alguns d´ells es dediquen, això sí previ pagament en forma de bestreta per assistència a parlar del Trinxat de la Cerdanya, de convidar algun conseller, de la preocupació perquè algun cap està malalt i de tot un seguit de temes que farien posar vermell a més d´un, ratllant fins i tot el despropòsit, per acabar agafant forma d´acte on alguns d´ells queden retratats per les qüestions que s´hi toquen, que semblen més de passar l´estona que no de prendre decisions realment importants per les comarques gironines (insisteixo 1.000 € per assistència) i sense que aquesta estigui signada ni pel secretari ni per cap fedatari públic habilitat.

Aquest fantasmagòric Consell de Govern que serveix per tapar vergonyes dineràries del Sr. Giraut i d´alguns més de la colla, va ser creat entre d´altres per parlar de com afectaria la corporació la Llei de racionalització i sostenibilitat de l´Administració local (Llei 27/2013 de 27 de desembre) o bé, de la nova llei de transparència, i donant un cop d´ull a les actes no se´n fa cap esment ni per casualitat. És desviament de poder, malbaratament de cabals públics, o potser estic equivocat i només és una senzilla aquelarre de celebració de cobrament.

El Sr. Giraut, en l´anterior legislatura es permetia el luxe (tots els cacics tenen les seves coses) de no apropar-se quasi mai a la corporació, doncs en trobar-se a l´oposició devia pensar-se que no hi venia a fer res, i d´aquí li ve gran part del deute que ha acumulat i que ell i altres ja han posat al dia mitjançant les martingales assistencials diverses, però aquesta i altres qüestions ja les dirimirà la Fiscalia, que a data d´avui encara està investigant el què està passant a la Diputació. Si el Sr. President hagués estat un senyor com cal hagués pagat de la seva butxaca els diners que li pertocava retornar, i que ell mateix reclama a altres diputats com a president, però entenc que en el seu cas Sr. Giraut a la vista de les seves actuacions a hores d´ara és molt difícil demanar-li un gest de senyor.

I què dir-ne dels càrrecs de confiança del seu partit que no apareixen per la Diputació però que sí que perceben el seu salari. Mentre ho hem estat denunciant per activa i per passiva vostè no ha fet més que mirar cap a un altre costat perquè prou feina que devia tenir per tal d´arreglar-se el retorn dels diners cobrats d´antuvi.

I si parlem de la connexió directa a la xarxa d´aigües sense passar per comptador i que ha publicat aquest mateix diari? Aquest és el seu exemple davant la ciutadania quan tots paguem religiosament el nostre rebut? Quan declara que la culpa és del seu gestor i que vostè no en sabia res, he de felicitar-lo perquè mai m´hagués pogut imaginar que fóssiu tan expert en humor negre.

Miri el que millor pot fer és marxar i deixar que la Diputació de Girona pugui tornar a recuperar aquell prestigi que tenia com a institució pública de referència i que sota la seva presidència ha acabat de perdre, i que amb la seva sola presència a la propera legislatura ni que sigui de diputat ras acabaria per contaminar-la políticament.

I encara vol continuar? El seu cinisme i la manca d´ètica i la nul·la estètica per part seva no deixa lloc a cap dubte. Em ve a la memòria aquell savi que assenyalava la lluna amb el dit i un ximple que estava al seu costat i que es dedicava a la política provincial només mirava el dit. Miri no es despedeixi en el Ple i el mes següent en faci un altre, doncs tants acomiadaments a mi m´arriben al cor i a vostè li evitaran fer més el ridícul.

Desitjo que s´ho pensi bé i que en el futur passegi tranquil·lament per la sorra de la magnífica vila de Platja d´Aro.