Les obres de la plaça del Jonquer a les Planes d'Hostoles començaran al setembre. Quan la redacció del projecte estigui acabada. Segons Eduard Llorà (alcalde de les Planes per CiU), l'inici de les obres serà el resultat del primer procés participatiu efectuat al municipi. Al mes d'abril, els veïns del barri del Jonquer - situat a la sortida de la localitat en direcció a Amer- van poder escollir les formes del que serà la plaça del barri.

Ho van fer en dues tandes i en dos caps de setmana al casal de la Caixa. En total van participar uns 60 veïns. El resultat de la consulta va ser l'elecció d'una plaça senzilla. "Amb zones d'ombra, bancs i jocs infantils", va enumerar l'alcalde.

Gràcies a l'aposta per una estructura senzilla, l'alcalde ha indicat que la inversió pujarà fins a uns 30.000 €. La farà la Brigada d'Obres i Serveis en diferents etapes. La primera fase serà la de l'ajardinament. La plaça del Jonquer ocuparà un solar d'uns 2.400 m2.

El barri va sorgir a la dècada dels 70 i va tenir una ampliació als 90. Va ser quan van deixar l'espai per fer la plaça.