Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d´Esquadra de la comissaria d´Olot, juntament amb agents de l´Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, han detingut avui dia 18 de juny, a Montagut, dos nois de 19 i 33 anys i una noia de 18 anys, nacionalitat espanyola i amb domicili a Girona, com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues.

Els fets es van iniciar arran de la cooperació ciutadana que va informar als Mossos d'Esquadra que a la població de Montagut-Oix podria haver una masia on viurien unes persones joves que estarien cultivant marihuana, ja que se sentien olors fortes a aquest tipus de substància.

El treball dels grups de proximitat de la comissaria d'Olot i de la resta de comissaries del cos, és fonamental en aquest tipus d'actuacions ja que poden facilitar informació rellevant per ser tractada posteriorment pels investigadors. Aquests grups parlen amb els veïns de les masies allunyades dels nuclis urbans els quals poden facilitar informació important per ser tractada posteriorment per la policia.

El treball dels investigadors va motivar una petició d'entrada i escorcoll en la masia situada al Barri dels Angles de Montagut que, un cop autoritzada pel jutjat competent, s´ha dut a terme a les 05:30 hores d´avui 18 de juny de 2015. Durant aquesta diligència judicial s´han localitzat en diferents habitacles de l´habitatge unes 500 plantes de marihuana i material pel seu cultiu (focus, humidificadors...). Així mateix a l'exterior de la masia hi havien gairebé 100 plantes de marihuana més.

En el moment d'iniciar el registre no es trobaven els inquilins de la masia en el seu interior, però es van poder detenir tres joves que s'adreçaven a la casa unes hores més tard. Dos inquilins més, en el moment d´apropar-se, van fugir direcció a la muntanya abandonant un vehicle al mig de la via. Per aquest motiu es va fer recerca d'aquestes persones amb el suport de l'Àrea Regional de Recursos Operatius i l´helicòpter policial que es trobava de servei.

Els detinguts, un dels quals té antecedents, passaran a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia d´Olot, quan siguin requerits per declarar.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.