La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines preveu que la celebració de Sant Joan d'aquest any deixi ocupacions mitjanes d'entre el 40% a les zones interiors - Ripollès o la Selva- i de prop del 75% a la Costa Brava, sobretot a la comarca del Baix Empordà. Aquestes previsions són un xic inferiors a les de l'any passat quan aquesta festivitat va caure en pont i els turistes van aprofitar-ho per passar més dies a les comarques gironines. Des de la federació preveuen que la majoria dels visitants facin estades d'una o dues nits. Gran part dels turistes seran parelles de mitjana edat i famílies procedents de l'àrea metropolitana de Barcelona seguit de francesos, anglesos, alemanys i holandesos.

L'estada mitjana dels visitants serà principalment d'entre una i dues nits. Les ocupacions mes altes es preveuen a les zones litorals com la Costa Brava centre on s'espera arribar al 75%, al litoral de la comarca de la Selva on es fregarà el 70% i un 65% a l'Alt Empordà. Pel que fa a la ciutat de Girona i rodalies, la previsió és que s'arribi al 60% d'ocupació.

Unes xifres que seran una mica inferiors pel que fa a les zones d'interior i muntanya.

Els empresaris asseguren que el turisme de proximitat - majoritari per aquest època de l'any- acostuma a celebrar la revetlla de Sant Joan prop de la platja i, per això, les ocupacions a la Garrotxa i la Cerdanya es situaran prop del 60% i cauran fins l 40% al Ripollès.

El perfil dominant dels turistes que visiten la demarcació gironina per aquestes dates són famílies i parelles de mitjana edat d'arreu de Catalunya i, principalment, de Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana. Tot i això també hi haurà presència de visitants estrangers, sobretot francesos, seguits d'anglesos, alemanys i holandesos.

La Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona està formada per onze associacions comercials i locals i compta amb més de 1.600 empreses federades, entre hotels, hostals, càmpings, bars, cases de turisme rural o sales de festa, entre d'altres.

Enguany, els empresaris calculen que les xifres d'ocupació seran un xic inferiors a les de l'any passat perquè Sant Joan no cau en pont i les estades es centraran bàsicament durant la nit del 23 al 24 de juny.