El president de l'Aeroport de Perpinyà, Marcel Mateu, assegura que l'afluència de viatgers gironins s'està deixant notar a l'aeròdrom nord-català. Malgrat que és difícil constatar-ho en xifres, destaca que destinacions com Londres o París estan registrant uns increments importants els últims mesos que s'expliquen, en part, per l'increment de viatgers catalans. Una de les companyies que ha notat aquesta pujada és una filial d'Air France, Hop!, que en els primers cinc mesos del 2015 ha transportat un 5,4% més de passatgers "en temporada baixa". La directora comercial de la companyia, Helène Abraham, subratlla que la proximitat amb comarques gironines és una oportunitat de negoci que es "vol explotar".

L'Aeroport de Perpinyà ara opera un total d'onze destinacions i a finals d'aquest mes de juny en sumarà una dotzena amb els vols d'estiu a l'illa d'Eivissa. Mateu, que també és el conseller regional de Pirineus Orientals, posa de manifest l'esforç que es fa, per incrementar l'oferta de vols per ser tant "una alternativa" com "un complement" a l'Aeroport de Girona. Tot i que la connexió que des del passat mes de maig uneix Perpinyà i Madrid dos cops per setmana "no funciona gaire bé", Mateu confia que, amb el temps, "es consolidi" i sigui pol d'atracció de viatgers gironins, ja que l'Aeroport de Girona fa quatre anys que no ofereix aquesta destinació. "Ens cal temps per donar a conèixer l'oferta", afegeix.

De moment, entre les rutes que més han crescut a l'aeroport nord-català els últims mesos, hi ha l'enllaç que uneix set cops al dia Perpinyà i París. Una destinació, valora Mateu, que durant l'hivern no ha ofert l'Aeroport de Girona i que ha permès augmentar l'afluència d'usuaris gironins. En aquest sentit, explica que "cada dia s'escolta més el català a l'Aeroport de Perpinyà". Un fet que ho demostra és que l'aerolínia que opera el servei, la filial d'Air France Hop!, ja ha transportat un 5,4% més de passatgers durant els primers cinc mesos d'aquest any, amb una ocupació mitjana de gairebé el 70%.

La directora comercial de Hop! Air France, Helène Abraham, considera que la proximitat de Perpinyà amb Catalunya "és una oportunitat de negoci que volen explotar". Per això la companyia ha posat en marxa una nova oferta comercial pels vols entre Perpinyà i París, amb un preu inferior als 60 euros per trajecte.