"Ens mirem els problemes dels ciutadans no cadascú des del seu Departament, sinó de manera global", subratlla el gerent dels Serveis Comuns de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, Jaume Torrent. "Això es tradueix en qualsevol projecte que tirem endavant", explica Torrent, que afegeix que "els problemes dels ciutadans no són monotemàtics, perquè al darrere d'un conflicte d'habitatge, segurament hi ha una qüestió econòmica, social, laboral, de formació...". Per aquesta raó, "els problemes s'abasten de forma transversal i completa", assenyala Torrent, que sentencia que el projecte d'integració de la seu del Govern català a Girona es basa "a entendre els ciutadans i organitzar els serveis interns dels propis treballadors".

De fet, aquest edifici de la Generalitat, que se situa a l'antic Hospital Santa Caterina, compta amb tots els serveis territorials i les unitats administratives del Govern, amb l'única excepció del Departament de Cultura i l'Agència Catalana de l'Aigua. Com que els últims anys l'Administració s'ha aprimat, la seu de la Generalitat a Girona també ha incorporat altres unitats, com el Servei Català de Trànsit, els serveis territorials de Justícia, Forestal Catalana, l'Autoritat Territorial de la Mobilitat de l'àrea de Girona, la secció dels serveis socials en l'àmbit penal i la regió d'emergències dels Bombers, entre d'altres. També al mateix edifici, hi ha l'oficina conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de Girona.

Aquest model d'integració de la seu del Govern català a Girona ha suposat un estalvi econòmic. Torrent detalla que s'ha passat de tenir 26 oficines i tres locals, a un únic edifici corporatiu. Així, la Generalitat ha aconseguit estalviar més de 5 milions d'euros en arrendaments urbans, més de 5,3 milions en despesa de funcionament i 710.000 euros en alienació de locals. Tot plegat ha deixat un estalvi que supera els 11,16 milions d'euros en quatre exercicis anuals. Per això, Torrent destaca que la inversió en la construcció de la seu del Govern a Girona, es preveu que compleixi amb el període de retorn d'entre 11 i 12 anys. El gerent de la Delegació Territorial explica que, entre altres mesures d'estalvi, s'ha fet un pla pilot al parc mòbil, que ha consistit a unificar la flota de vehicles. En un any, l'estalvi econòmic ha estat de 156.856 euros.

A part de la qüestió econòmica, l'edifici de la Generalitat a Girona ha obtingut un reconeixement exterior amb guardons. Per exemple, fa dos anys, va guanyar el primer premi de bones pràctiques de gestió interna del Ministeri d'Hisenda.