Persecució per terra i aire de cinc persones que es dedicaven al cultiu de marihuana en una masia de Montagut. Tres d'elles van poder ser detingudes ahir el migdia i se'ls acusa de tràfic de drogues. Les altres dues van abandonar un vehicle en mig de la via i encara se'ls busca.

El cas prové d'una investigació dels Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Olot. Feia unes setmanes que la Unitat d'Investigació estava treballant després que una patrulla de proximitat d'Olot va sospitar que podria haver-hi una gran plantació en aquesta casa de Montagut, anomenada Can Fàbrega.

Finalment, ahir de matinada, després d'obtenir el permís del jutge van fer l'entrada a la masia. El moment de la intervenció, al voltant de les sis de la matinada, no hi havia ningú a dins de l'habitatge. No va ser fins a mig matí -cap a tres quarts de deu- quan s'hi van presentar cinc persones -quatre homes i una dona- que en veure la policia van fugir corrents.

Arran d'això, els Mossos van començar a pentinar per terra i aire amb l'helicòpter aquesta àrea de l'Alta Garrotxa i cap al migdia ja havien aconseguit detenir tres persones. Els arrestats són tres veïns de la ciutat de Girona. Dos homes de 19 i 33 anys i una noia de 18. Els tres van quedar detinguts per ser els autors d'un presumpte delicte de tràfic de drogues. Els altres dos homes van fugir direcció a la muntanya abandonant un vehicle al mig de la via i encara se'ls busca. La investigació per tant, continua oberta i no es descarten més detencions.

En paral·lel, a dins de la masia, els agents d'Olot hi van trobar la plantació sospitada. En total a l'interior hi havia 450 plantes i 150 més, a l'exterior. També hi van localitzar estris per al cultiu de les plantes de marihuana, focs i humidificadors, entre d'altres. No era una plantació massa professionalitzada i la casa només es feia servir pel cultiu i no hi vivia ningú.

Els veïns de la Garrotxa ja van adonar-se dimecres que alguna cosa passava i és que l'helicòpter dels Mossos va sobrevolar Olot durant tot el dia. Ahir al matí va veure's unes cinc hores per sobre el nucli de Montagut. Avançat el matí, ja havia transcendit la presència policial tant per terra com per aire al barri dels Angles, prop del nucli del poble de Montagut.

Es tracta d'un disseminat de masies que només té accés des de l'antiga N-260. Prop de la rotonda de sortida de l'A-26 en direcció a Sant Jaume de Llierca, hi ha una cruïlla que permet anar al poble de Montagut o seguir per la N-260 en direcció a Castellfollit de la Roca.

En aquesta direcció primer hi ha una trencant que puja cap a la urbanització la Cometa. Uns metres després, hi ha un altre trencant que baixa per una carretera veïnal estreta cap al barri dels Angles. Només d'entrar a l'accés, ahir al matí hi havia un control policial. Els agents demanaven la identitat dels conductors que entraven per l'únic accés possible per un turisme a la zona. Després de la primera baixada que passa sota d'un pont de la carretera s'obre a una plana, en la qual hi ha algunes masies.

Plantació desmantellada

Un quilòmetre i mig després a la dreta hi ha un trencant que condueix a la masia de Can Fàbrega, on era visible una furgoneta dels Mossos i d'altres vehicles. En l'habitatge no hi vivia ningú i sols si havia vist anar i venir els presumptes cultivadors de la droga.