Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 13 de juny a Vilablareix, quatre homes, d´entre 36 i 56 anys, de nacionalitat belga i xilena, dos d´ells veïns de Roses i els altres dos sense domicili, com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

El passat 4 de maig els mossos van tenir coneixement, per part de la companyia de llum, que en un habitatge de la localitat de Vilablareix s´estava produint un presumpte delicte de defraudació de fluid elèctric.

Un operari que havia anat a instal·lar un comptador nou en un quadre elèctric general va observar que s´havia realitzat una manipulació irregular del cablejat per tal d´obtenir consum elèctric sense passar pel corresponent comptador.

Arran les sospites, els mossos van iniciar una investigació per tal d´esbrinar l´objectiu d´aquest frau.

Durant la investigació els agents van constatar que es tractava d´un magatzem on cultivaven marihuana.

Finalment, el passat 13 de juny, a quarts de cinc de la tarda, es va realitzar una entrada i perquisició a l´interior del local. Durant l´escorcoll es van comissar 295 plantes de marihuana preparades per la seva recol·lecció, 900 esqueixos en creixement inicial i la instal·lació necessària per conrear, cultivar i distribuir la substància estupefaent.

Els mossos van detenir a quatre persones que estaven relacionades amb la plantació de marihuana per un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Segons estimacions de l´Oficina Central Nacional d´Estupefaents del Ministeri d´interior la droga comissada podria estar valorada en 180.340 euros.

Els detinguts, van passar el dia 14 de juny a disposició del Jutjat d´Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.