L'Obra Social "la Caixa" ha concedit ajudes per valor de 13.940 euros a un projecte de les comarques de Girona que ha estat seleccionat en la convocatòria d'Habitatges Temporals d'Inclusió Social 2015. Aquesta convocatòria s'emmarca dintre del Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'entitat i que aquest any preveu destinar 17 milions d'euros a les set convocatòries en què es diversifica. Totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen en favor de col·lectius vulnerables poden accedir a aquest programa i presentar el seu projecte a la convocatòria que promogui les mateixes línies d'actuació.

L'Obra Social "la Caixa" obre anualment la convocatòria d'Habitatges Temporals d'Inclusió Social per donar impuls a projectes desenvolupats per entitats que ofereixen una atenció integral en el marc dels seus programes de recursos residencials per promoure la inclusió social i la vida independent de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat. A través d'aquesta convocatòria que promou un habitatge assequible i social, l'entitat contribueix a superar els reptes residencials actuals dels col·lectius més vulnerables.

Ajudan 2.000 persones

En el conjunt de l'Estat, amb una inversió de més d'un milió d'euros, s'han seleccionat 46 projectes arreu de l'Estat a través dels quals prop de 2.000 persones en situació de vulnerabilitat tindran oportunitats d'assolir una vida independent.

A l'hora de seleccionar els projectes s'ha tingut en compte que comportin una atenció integral, abordant aspectes laborals, socioeducatius i emocionals amb la finalitat de realitzar un acurat treball a favor de la plena autonomia dels beneficiaris. També s'han valorat aspectes com l'eficiència social a través de la coordinació amb altres entitats socials i el suport de l'administració pública; el foment i la participació del voluntariat; la viabilitat i sostenibilitat econòmica del projecte; i la qualitat del projecte en el disseny d'objectius, activitats i definició de resultats desitjats de la intervenció social.