Les principals entitats de lleure, la Fundació Catalana de l´Esplai (Fundesplai) i la Fundació Pere Tarrés, van obrir ahir la campanya de colònies i casals d´estiu amb els primers autocars de nens que van sortir d´Alcanar (Montsià) i Barcelona ahir al matí. Fundesplai ofereix 60.000 places en més de 1.000 tandes d´activitats mentre la Pere Tarrés compta amb més de 20.000 infants i joves en més de 400 activitats programades.

Entre les principals novetats que s´ofereixen aquest estiu destaquen les colònies de circ o el camp de treball de millora ambiental al cap de Creus de la Fundesplai, o les colònies de robòtica i d´hípica i les Game Designer de la Pere Tarrés.

La dada clau, però, és l´augment de la petició de beques de famílies amb falta de recursos. A Fundesplai la demanda ha augmentat un 17% amb 5.300 peticions d´ajuda aquest estiu mentre que la Pere Tarrés ha registrat un increment del 36% i preveu arribar a les 4.500 beques. Des de Fundesplai caldrà fer front a les més de 5.300 peticions de beques rebudes fins a l´actualitat, una xifra que representa un 17% més que les 4.500 beques que es van atorgar l´estiu passat, amb un cost de més d´1 milió d´euros, i multiplica per 5 les atorgades el 2010, any en què va començar la campanya d´ajudes.