L'Institut Pla de l'Estany de Banyoles ha recollit 247 ordinadors espatllats i en desús per reparar-los i cedir-los a Càritas de Girona. Es tracta de la segona edició de la campanya Infosolidària, en què els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes examinen els equips cedits per particulars, empreses i institucions, en comproven les peces aprofitables i instal·len el sistema operatiu i els programes en els aparells que poden tornar ser útils.

Càritas s'encarrega després de fer el repartiment entre persones sense recursos que es podran incorporar a les noves tecnologies i també en espais de formació d'infants i adolescents. Aquesta setmana s'ha fet un primer lliurament de trenta equips complets reparats, totalment funcionals i amb els accessoris necessaris (pantalles, teclats i ratolins) i abans d'acabar el 2015 s'organitzarà una segona donació que permetrà superar la quarantena d'equips que es van donar en l'anterior campanya.

Els equips que no s'han pogut recuperar es queden a l'institut perquè els alumnes puguin fer pràctiques i només s'han acabat rebutjant, de forma definitiva, un 25% del material recol·lectat.

El centre destaca que Infosolidària és una valuosa experiència pràctica pels alumnes, que poden desmuntar, comprovar i reparar molts ordinadors a més de treballar valors com el treball en equip o la solidaritat. Com a novetat didàctica, aquest any s'ha fet servir el mètode docent de l'ABP o aprenentatge basat en problemes, que dóna autonomia a l'alumne i s'autoorganitza en petits equips per treballar.