Les fundacions del FC Barcelona i SER.GI continuaran impulsant l'esport i la integració social entre els joves, a partir del futbol, fins al 2016, tal com han acordat en un conveni que han firmat recentment.

Es tracta d'un conveni obert que permet a les dues entitats concretar-lo amb projectes com FutbolNet, o d'altres que tinguin com a objectiu el treball amb la infància i la joventut, així com les seves famílies en situació de risc social. Tal com van informar les parts implicades, l'èxit del programa FutbolNet els ha portat a voler fer un pas més i a poder impulsar nous projectes o activitats que promocionin els valors de l'esport entre els més petits, com són el respecte i la tolerància.

En els darrers anys, la Fundació SER.GI ha assumit la gestió del projecte FutbolNet a Salt, Girona, Banyoles, Lloret de Mar, Puigcerdà, Palafrugell, Olot, Figueres i La Seu d'Urgell.

El Programa FutbolNet pretén oferir a infants i joves la possibilitat de participar d'activitats lúdico-esportives que els permetin obtenir els beneficis individuals, físics, psicològics, socials, ètics i normatius implícits en la pràctica del futbol i de l'esport en general. Partint de la idea que el futbol pot jugar un paper central per treballar la convivència entre els joves, s'ha dissenyat una metodologia en què es combinen diàleg i esport.

Diàleg, joc i avaluació

Els partits s'estructuren en tres parts: un primer temps en què els jugadors dialoguen i arriben a acords sobre el comportament i les regles de joc durant la trobada de futbol; un segon temps en el qual es juga el partit de futbol pròpiament dit; i el tercer temps, en què els jugadors avaluen el compliment dels acords pactats i defineixen el resultat de la trobada.

Altres característiques d'aquesta metodologia són l'obligatorietat del joc net i el foment del paper de les noies en l'esport. Els equips han de ser mixtos, amb components de nacionalitats diferents.