Entitats i persones vinculades a la Plataforma en Defensa de la Garriga van organitzar ahir una gran jornada festiva per celebrar que han impedit l'obertura d'una nova pedrera en aquest espai i que una bona part del seu patrimoni arquitectònic s'ha protegit com a Bé Comú d'Interès Local -BCIL. La convocatòria també va ser una crida a la col·laboració en les despeses judicials i les empordaneses i empordanesos han respost participant en les activitats programades.

Després d'onze anys de lluita per defensar la Garriga d'Empordà de l'obertura d'una nova pedrera a les Clotes (terme municipal de Llers), la Plataforma finalment va obtenir una sentència favorable dictada pel Tribunal Suprem "que va declarar la nul·litat de ple dret de l'autorització atorgada pel llavors conseller Joaquim Nadal per instal·lar aquesta pedrera", va explicar l'entitat.

En paral·lel a la via judicial, la plataforma va començar a sol·licitar la protecció del patrimoni de pedra seca com a Bé Cultural d'Interès Local -BCIL- al Consell Comarcal de l'Alt Empordà -administració competent per a municipis amb menys de 5.000 habitants.

Per celebrar les dues victòries, la plataforma va celebrar ahir una festa a la finca del mas Oliveres -Pla de Palau, Llers- amb un programa pensat per difondre els valors de la Garriga d'Empordà amb una bicicletada de Figueres a la Garriga, una visita guiada pel patrimoni de pedra seca i un taller de ratafia. Tomàs Fletxa, que va amenitzar un vermut musical abans del dinar popular i en Wachiflay i els rodamons han animat la mainada a la sobretaula. També després del dinar es van lliurar els premis del concurs Dibuixa la Garriga. En total, un centenar de persones van participar en l'esdeveniment.