El mosquit tigre és un insecte encara més molest i perillós que el mosquit comú. Fonts del SIGMA han explicat que és un insecte diürn. És a dir, ataca a totes hores. El mosquit tigre és més agressiu que el comú. La diferència és que persegueix les víctimes. És a dir, qualsevol ésser humà o animal. I, el que és més molest és que no es conforma amb una picada. El mosquit tigre pica i xucla per alimentar-se ell i les seves larves. El fet que piqui les víctimes més d’una vegada fa que sigui un potent transmissor de malalties. De tota manera, a Catalunya no està considerat un perill.

Pica diversos cops

Per exemple, pica una persona o un animal malalts i després se’n va a picar una persona, però no ho fa una vegada, sinó diverses. El fet de pessigar diverses vegades és el que propicia la transmissió de la malaltia. La solució a les picades de mosquit tigre -segons fonts del SIGMA- són les mateixes que les del mosquit comú. Cal rentar i desinfectar bé la zona. El tractament és simptomàtic. En cas de persistència de les molèsties s’ha de consultar el metge.

Per evitar les picades del mosquit tigre. La Generalitat aconsella portar roba de màniga llarga, mitjons i pantalons llargs a l’exterior, limitar les activitats a l’exterior al màxim, fer ús de repel·lents, però no en nens molt petits i no aplicar-lo a la cara.

L’origen del mosquit

Es desconeix l’origen de la població espanyola de mosquit tigre, tot i que es suposa que va arribar a Espanya procedent d’Itàlia. Es va detectar per primer cop l'agost de 2004 a Sant Cugat del Vallès, a prop de Barcelona, pel Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat. De Sant Cugat es va estendre a la ciutat de Barcelona i les seves rodalies durant el 2005 i el 2006. Ara segueix l’expansió per Catalunya i altres zones de la península Ibèrica. No es coneix amb exactitud com va arribar a Catalunya. Aparentment, s’escampa a l’interior de vehicles que viatgen diàriament entre la ciutat i les rodalies. Per això primer va arribar a les zones de la costa de Girona. Ja al 2008, trenta-dos ajuntaments es van ajuntar em la lluita contra el mosquit tigre a les comarques gironines.

Vigilància

Van establir un conveni que preveu endegar accions destinades a la vigilància, inspecció i seguiment de l’entrada de l’insecte invasor a la demarcació. L’estiu passat l’activitat del mosquit tigre va provocar que alguns ajuntaments de les comarques gironines desencadenessin verdaderes guerres químiques per tal d’aniquilar exemplars adults del mosquit tigre. Finalment, s’ha descobert que les millors maneres de lluitar contra l’insecte són l’ús de bacterizides biològics que ataquin la població larvària i la prevenció des de l’ambit privat.