El Grup Impuls per Girona (GIG), format per les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, les patronals FOEG i PIMEC i el grup Fòrum Carlemany insta els nous ajuntaments, consells comarcals i Diputació «a treballar decididament en favor del món empresarial, en uns moments en que cal consolidar una recuperació econòmica que ja és indiscutible».

«Calen polítiques decidides en favor del creixement empresarial, després d'una època de crisi», diuen els empresaris, i afegeixen que «l'elevat atur estructural només es podrà combatre des d'aquest impuls a l'empresa». A més, asseguren que cal aprofitar els canvis als consistoris «per emprendre una regeneració política que la ciutadania agrairà».

«S'ha de superar l'època de descrèdit d'una part de la classe política a causa de determinats casos de corrupció», diuen, i insten a aprofitar la pluralitat dels plenaris per fomentar la política del pacte, «deixar de banda el tacticisme partidista i arribar a acords que aglutinin tots els interlocutors possibles, inclosos els agents econòmics»