Carles Pàramo va denunciar ahir al Congrés dels Diputats davant del ministre de Turisme, José Manuel Soria, un greuge comparatiu cap als municipis turístics d'Espanya. Segons el convergent, «pateixen una greu discriminació en el seu finançament». Pàramo entén que «els seus ciutadans no han de sufragar de forma singular unes despeses extraordinàries que beneficien la totalitat del país».

Aquest greuge i aquestes despeses extraordinàries fan referència, segons va exposar el diputat i portaveu del grup de CiU, als impostot municipals que suporten els veïns d'aquests municipis turístics quan de l'activitat turística se'n beneficia tot l'Estat a través dels impostos estatals com l'IVA, l'IRPF o de societats. Així, com a exemple va posar que aquests municipis turístics tenen en ocasions policies sobredimensionades «per mantenir l'ordre públic en un marc en el que milers de turistes de festa provoquen la necessitat d'una policia dimensionada per garantir el dret al descans de la població estable». Altres serveis de caràcter turístic que repercuteixen en els municipis turístics són la neteja, el salvament o l'abalissament de les platges.

Pàramo també va afirmar que l'aportació estatal sobre els pressupostos municipals és, de mitjana, d'un 35%, però que en els de caràcter turístic aquest percentatge es rebaixa entre l'11 i 15%. El convergent va recordar que la seguretat ciutadana és una garantia per al turisme de qualitat.

Així, davant d'aquesta situació de greuge que va denunciar el diputat de Roses, va reclamar al ministre de Turisme que l'Estat «passi a finançar les despeses que any rere any destinen tots els ajuntaments del litoral espanyol, incloses lògicament les illes, a la gestió de les seves platges i zones de bany».