El portaveu de Cultura de CDC al Senat, Joan Bagué, va celebrar ahir que «el secretari d'Estat de Cultura, José María Lassalle, s'hagi compromès en seu parlamentària a construir l'arxiu històric provincial de Girona». L'alt càrrec ministerial va detallar tota la inversió de les obres, fins al 2018, davant la insistència del senador convergent.

«La construcció d'un nou arxiu històric provincial de Girona és una de les prioritats de la Secretària d'Estat de Cultura», va afirmar Lassalle en la seva compareixença parlamentària.

Inversió detallada

Davant d'una pregunta de Joan Bagué, el secretari d'Estat va concretar que «a dia d'avui s'està procedint a la contractació de la revisió i actualització del projecte d'execució per adequar-lo als preus actuals i avenços en equipament amb una consignació de 50.000 euros».

El dirigent del govern popular, «a l'annex d'inversions, per al 2015 contempla la projecció bianual amb els crèdits de estimats i la ubicació de la seu amb una dotació de 300.000 per al 2016, 2.400.000 euros per a 2017 i 2.400.000 per 2018».

Joan Bagué, durant el seu parlament, va explicar que ell ja va realitzar una sèrie de preguntes escrites al Govern espanyol sobre aquesta qüestió. Concretament, el 10 de febrer de 2014 i el 23 de febrer de 2015.

El senador per Girona, que va explicar la importància d'aquest centre per a les comarques gironines davant el mal estat de l'edifici actual al casc antic de la ciutat, va recordar a la comissió que fa anys que l'Ajuntament ja va cedir un solar fora del centre de Girona per a la construcció d'un edifici més modern.