La Universitat de Girona investirà doctora honoris causa Ilona Kickbusch, reconeguda internacionalment com una de les màximes figures de la promoció de la salut. L'acte d'investidura tindrà lloc a l'Aula Magna Modest Prats, l'església de Sant Domènec, el proper dimarts, 30 a les 12 del migdia.

Kickbusck ha treballat activament en la promoció de la salut des de l'inici d'aquest moviment l'any 1986 i ha estat molt implicada amb l'Organització Mundial de la Salut.

Va ser la impulsora de la Carta d'Ottawa de Promoció de la Salut (1986), un document bàsic per a la salut pública, que va propiciar la celebració de vuit conferències mundials sobre promoció de la salut. Sobresurt, també, el seu paper actiu en aquestes reunions mundials i la seva implicació en les Recomanacions d'Adelaide del 1988, en la Declaració de Jakarta del 1997, en la formulació de la Carta de Bangkok per a la Promoció de la Salut en un món globalitzat el 2005, en la Conferència Mundial sobre determinants socials celebrada a Brasil el 2011, i en l'última conferència celebrada a Hèlsinki el 2013 relacionada amb la salut a totes les polítiques.

Ha desenvolupat la seva carrera en l'àmbit de la salut pública i ha ocupat càrrecs a l'Organització Mundial de la Salut i en diferents institucions europees.

En l'àmbit de la promoció de la salut, destaca el seu paper de líder amb un gran compromís envers la governança en salut global, l'apoderament de les persones, l'alfabetització en salut i el desenvolupament del moviment «Salut a totes les polítiques». En aquest sentit, assessora organitzacions, agències governamentals i altres institucions en polítiques i estratègies per promoure la salut en els àmbits nacional, europeu i internacional.