28 de juny de 2015
28.06.2015

Adjudiquen les obres d'una rotonda a la C-17 a Ripoll

Els treballs tenen un pressupost de 520.000 euros, començaran aquest estiu i s'allargaran cinc mesos

28.06.2015 | 13:25

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora de seguretat i fluïdesa del trànsit de la C-17 al seu pas pel municipi de Ripoll. Els treballs, amb un pressupost de 520.000 euros, arrencaran aquest estiu i consisteixen en la construcció d'una rotonda a l'accés sud de la capital del Ripollès de 40 metres de diàmetre exterior i un carril de circulació. El nou giratori permetrà disminuir la velocitat dels vehicles, ordenar els accessos existents i prohibir els girs a l'esquerra, un fet que des del Departament assenyalen que ajudarà a canalitzar millor el trànsit. La C-17 registra un pas de 10.000 vehicles diaris de mitjana, un 5% dels quals són vehicles pesants.

El nou giratori es construirà a l'entorn de l'accés a la bàscula de pesatge de vehicles pesants. En aquest punt i fins a l'entrada de Ripoll hi conflueixen diversos accessos d'altres carreteres i parcel·les adjacents i s'han situat diversos comerços i zones de serveis.

La rotonda permetrà disminuir la velocitat dels vehicles a la zona, ordenar els accessos existents i prohibir els girs a l'esquerra, un fet que millorarà la seguretat i la canalització del trànsit, tal i com apunten des del Territori i Sostenibilitat. La rotonda tindrà un diàmetre exterior de 40 metres i un carril de circulació. La via verda segregada paral·lela a la C-17 en aquest tram també tindrà continuïtat amb la rotonda. Està previst que els treballs arrenquin aquest estiu i s'allarguin durant cinc mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook