Nombroses activitats van servir ahir perquè els càmpings gironins celebressin el Dia del Càmping. Es tracta d'una iniciativa que arriba a la seva sisena edició i que pretén donar a conèixer aquestes instal·lacions i les activitats que s'hi poden fer tant a dins com a l'entorn. Durant la jornada de portes obertes, van poder visitar-se els bungalous, gaudir de les instal·lacions esportives i participar en activitats variades com ara excursions en bicicleta, concursos, sortejos, concerts, menjars populars, activitats nàutiques com caiac o paddle surf, activitats esportives a la platja com voleibol, tennis i tallers infantils.

A Calonge, per exemple, el Càmping Internacional li va donar un caire solidari: de cada tiquet que van vendre als participants a les activitats organitzades, un euro es destina a la veïna del municipi Mireia Gómez que pateix una malaltia neurodegenerativa, l'Atàxia de Friedreich. Al seu torn, la Mireia entrega els diners a un projecte que investiga la malaltia.

S'ha de tenir en compte que els càmpings de les comarques gironines han rebut nombrosos reconeixements internacionals per la qualitat dels establiments i del servei que ofereixen.

I de fet, l'Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d'Espanya, compta amb 75 associats (més del 80% dels de les comarques de Girona ) i ofereix 119.308 places d' allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa el sector com la primera oferta turística reglada.