L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, va admetre que els ha sorprès i commocionat conèixer la mort del nen de sis anys afectat de diftèria. "Tots esperàvem i ens havíem il·lusionat que amb el pas dels dies, es curaria i podria tornar a jugar", va explicar des de Girona.

"Per desgràcia, la vida a vegades és dura i a la UCI poden passar coses així", va lamentar. En aquest sentit, el batlle va voler mostrar el seu suport absolut als pares i a la família i va afirmar que tant ell com el consistori estan a la seva disposició. A més, va subratllar que al llarg del temps s'ha demostrat que les vacunes són "una eina molt eficaç" per combatre diverses malalties.

Ahir al migdia, el batlle encara no havia pogut contactar amb els pares ni amb la família de l'infant mort. Tot i això, Corominas ja va deixar clar que faran el que la família esculli, ja sigui una acte públic en record a l'infant, en Pau, o respectaran el seu dret a la privacitat si prefereixen no tirar endavant cap mena d'esdeveniment.

Al mateix temps, l'alcalde va remarcar que cal mantenir la tranquil·litat després de la mort de l'infant i va subratllar que el 100% dels alumnes de les escoles bressol municipals estan vacunats. "El missatge, ja més com a professional que com a batlle, és que les vacunes han estat una eina molt eficaç per combatre diverses malalties i gairebé eradicar-les, com la poliomielitis. Jo tenia un germà que va patir aquesta malaltia o d'altres com la verola", va subratllar el batlle, anestesista de professió, tot recordant que els pares de l'infant mort van decidir no vacunar-lo de la diftèria.

Funeral, dilluns, a Olot

"Cal tenir confiança absoluta en les vacunes, més enllà que puguin tenir algun efecte secundari; tot a la vida pot tenir efectes secundaris per alguna persona concreta", va afegir. Per això, Corominas va recomanar als pares i a la ciutadania en general que segueixin els consells dels pediatres i els metges en aquest àmbit. Ara, està previst que es practiqui l'autòpsia a l'infant infectat de diftèria. En principi, el funeral per la mort del menut es farà demà dilluns, 29 de juny, a les deu del matí, a l'església de Sant Esteve d'Olot.