28 de juny de 2015
28.06.2015

L'alpinista de Ripoll serà enterrat avui

Va morir dissabte passat en agafar-lo una allau al Kirguizistan, quan estava escalant una paret del Ak-Too

28.06.2015 | 14:20

- Els tres alpinistes espanyols morts el dia 20 de juny al quedar atrapats per una allau al Kirguizistan, a Àsia central, seran enterrats avui a les seves localitats natals.

Segons ha informat a EFE un portaveu de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), els cadàvers dels tres alpinistes van arribar sobre la mitjanit d'ahir dissabte a l'aeroport barceloní del Prat i van ser traslladats directament als seus municipis natals, Ontinyent (València), Ripoll (Ripollès) i Tarragona (Tarragonès), on aquesta tarda s'oficiaran els funerals.

Els tres morts, que malgrat la seva joventut tenien molta experiència a la muntanya, són els alpinistes Àlex Vicedo, de 24 anys i veí d'Ontinyent, Josep Cotrina, de 24 anys i veí de Ripoll, i Pol Rodríguez, de 18 anys i veí de Tarragona.

Els tres alpinistes van morir dissabte passat en agafar-los una allau al Kirguizistan, quan estaven escalant una paret del Ak-Too, una muntanya de 4.620 metres d'altura situada al Parc Nacional d'Ala-Archa.

Els cadàvers dels tres alpinistes van ser rescatats l'endemà pels membres de l'expedició, del Centre de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya (CTAC), integrat en la FEEC, acompanyats per quatre guies russos.

L'expedició estava formada per 10 alpinistes, dirigits pel director del CTAC, Toti Valés, i el tècnic Adrià Chueca.

Els alpinistes havien sortit de Barcelona el passat 16 de juny i tenien previst tornar a Catalunya el 15 de juliol.

Els set muntanyencs que compartien expedició amb els tres alpinistes morts van tornar a Barcelona dimecres passat, 24 de juny, mentre que la repatriació dels cadàvers s'ha demorat pels tràmits burocràtics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook