Els dos alpinistes catalans i el valencià morts el passat dia 20 en quedar atrapats per una allau al Kirguizistan, a l'Àsia central, van ser enterrats ahir a les seves localitats natals enmig de punyents mostres de dolor.

Segons va informar un portaveu de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), els cadàvers dels tres alpinistes van arribar cap a la mitjanit de dissabte a l'aeroport del Prat i van ser traslladats directament als seus municipis natals, Ontinyent, Ripoll i Tarragona, on ahir a la tarda es van oficiar els funerals.

Els tres morts, que malgrat la seva joventut tenien molta experiència a la muntanya, són els alpinistes Àlex Vicedo, de 24 anys i veí d'Ontinyent, Josep Cotrina, de 24 anys i veí de Ripoll, i Pol Rodríguez, de 18 anys i veí de Tarragona.

Els tres alpinistes van morir en ser atrapats per una allau al Kirguizistan, quan estaven escalant una paret de l'Ak-Too, una muntanya de 4.620 metres d'altura situada al Parc Nacional d'Ala-Archa.

Els cadàvers dels tres alpinistes van ser rescatats al dia següent per membres de l'expedició, del Centre de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya (CTAC), integrat a la FEEC, acompanyats per quatre guies russos.

L'expedició estava formada per 10 alpinistes, dirigits pel director del CTAC, Toti Valés, i el tècnic Adrià Chueca. Els alpinistes havien sortit de Barcelona el passat 16 de juny i tenien previst tornar a Catalunya el 15 de juliol.

Els set muntanyencs que compartien expedició amb els tres alpinistes morts van tornar a Barcelona dimecres passat, 24 de juny, mentre que la repatriació dels cadàvers s'ha demorat pels diferents tràmits burocràtics que s'han hagut de fer.