Feia 12 anys que no es vivia una onada de calor tan llarga com la que tocarà suportar fins al 7 o 8 de juliol. Des del 2003 que no hi havia una situació d´altes temperatures tant de dia com de nit que poden arribar a marcar rècords.

Avui i demà, els termòmetres podran arribar entre els 40 i 41 graus. El meteoròleg Gerard Taulé recorda que el que hem tingut des de dissabte són temperatures baixes en comparació amb el que viurem entre avui i demà. Amb tot, però, les més altes es podrien veure reforçades per la tramuntana en zones de l´Alt Empordà i que la sensació de calor sigui més forta.

Per trobar una situació d´onada de calor tan persistent com la que es viu des de dissabte a la província, cal remuntar-se, segons Taulé, fins l´any 2003. Fa 12 anys, el 13 d´agost del 2003 es va registrar una màxima de 42,5 graus. L´agost del 2012 també es va viure una onada de calor però ni tan forta ni tampoc tan llarga com la del 2003. En aquella ocasió, segons el meteoròleg, es va assolir 39,5 graus en un 12 d´agost. Després, tant els estius del 2013 com el de l´any passat, van ser èpoques amb temperatures molt més baixes sobretot per les precipitacions que es van registrar.

Enguany en canvi, en aquests darrers mesos, segons es pot veure amb l´estació meteorològica instal·lada al Barri Vell. En aquesta instal·lació s´ha registrat que durant els primers mesos de l´any han caigut 165 litres, un registra que no es veia des del 1912.