L'Ajuntament de Banyoles destinarà 216.100,64 euros anuals a pagar les retribucions de tres regidors de l'equip de govern amb dedicació exclusiva i de cinc més que la tindran parcial. A aquesta quantitat s'hi haurà d'afegir els 200 euros per assistència a plens, comissions informatives, juntes de govern local i reunions d'equip directiu -per als regidors sense cap tipus de dedicació adjudicada- i les dotacions econòmiques per a cada grup municipal.

L'alcalde, Miquel Noguer (CiU), que no s'ha assignat sou i cobrarà per assistències, va remarcar la congelació de la partida econòmica per a retribucions respecte al mandat anterior i va ressaltar que representa l'1,2% del pressupost total de l'Ajuntament de Banyoles.

Una exclusiva menys

Tres dels nou regidors de l'equip de govern de CiU de Banyoles tindran dedicació exclusiva aquest mandat, un menys que l'anterior. Es tracta del primer, el tercer i el quart tinent d'alcalde: Jordi Congost -regidor d'Habitatge i Programa de Barris, Recursos Humans i Esports-, Lluís Costabella -Via Pública i Policia-, i Jordi Bosch -Medi Ambient i Aigües, Cultura i Patrimoni Cultural i Festes. Cadascun d'ells percebrà 3.087,15 euros mensuals -que, com en tots els casos, es tracta d'una quantitat en brut i amb 14 pagues.

La resta d'integrants de l'equip de govern de Banyoles tenen diferents tipus de dedicacions parcials: la de la segona tinent d'alcalde, Ester Busquets -Benestar Social i Educació-, és del 25% i percebrà 771,79 euros; la dedicació de la segona tinent d'alcalde, Joana Vilà -Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica-, és del 40% i rebrà 1.234,86 euros; la dels regidors Pau Comas -Joventut- i Clàudia Massó -Administració i Sancions, Comunicació, Participació, Noves tecnologies i Oficina d'Atenció al Ciutadà- és del 30% i cobraran 926,15 euros cadascú, i per acabar, la dedicació del regidor Albert Tubert -Urbanisme i Activitats, i Hisenda i Serveis Econòmics- és del 75% i percebrà 2.315,36 € mensuals bruts.

Sense suport de l'oposició

En un ple extraordinari celebrat ahir a la tarda, l'Ajuntament de Banyoles va aprovar les retribucions, les indemnitzacions i les quanties per assistències dels integrants del consistori per als propers 4 anys, cosa que es va fer només amb el vot a favor de l'equip de govern. Els tres partits de l'oposició, ERC-Junts per Banyoles -amb 5 representants-, la CUP -amb 2- i ICV-Independents de Banyoles -amb un-, hi van votar en contra; bé perquè van considerar que les retribucions de l'equip de govern s'haurien d'ajustar a la baixa, bé perquè van qüestionar el repartiment de responsabilitats entre els regidors. Sobre aquest últim aspecte, el representant d'ICV-IdB, Joan Luengo, va agrair "la reducció de la despesa de sous" però va criticar "un repartiment de càrrecs entre Convergència i Unió". La portaveu de la CUP, Sandra Pazos, va afirmar que l'equip de govern "cobra sous desorbitats per a una ciutat com Banyoles, que no arriba als 20.000 habitants" i ho va considerar "una falta de respecte per la gent que viu al dia, sense poder portar un sou digne a casa". El número dos d'ERC, David Juan, va defensar una rebaixa del 5% que -va proposar- es podria dedicar a subvencions municipals.

Miquel Noguer va defensar la moderació de les diferents assignacions, tot argumentant que "estem al llindar de la llei -que en un Ajuntament de les dimensions de Banyoles permet 7 dedicacions exclusives- i molt avall".

El consistori també va aprovar una retribució de 30.107,84 euros anuals bruts per al coordinador de Patrimoni Cultural, que és el director dels museus de la ciutat.