CiU i el PSC han concretat el pacte de govern que ha de donar força a l'equip de govern. La finalitat de l'acord és donar estabilitat a l'Ajuntament en un temps que -segons va opinar Josep Berga (primer tinent d'alcalde per CiU)- es preveuen moguts. Les causes de la inestabilitat enumerades per Berga són les eleccions generals i autonòmiques, el procés sobiranista i les necessitats de la ciutat en infraestructures. El pacte ha condicionat el cartipàs que amb tota seguretat sera aprovat al ple extraodinari de dijous, dia 2 de juliol.

La nova distribució dels càrrecs serà Josep Maria Corominas, CiU, (alcalde); Josep Berga (primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Habitatge i Benestar Social); Josep Guix, PSC , (segon tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient i part de Seguretat ); Estanis Vayreda , CiU, (tercer tinent d'alcalde i regidor de Promoció); Jordi Alcalde, CiU, (quart tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme); Núria Fité, CiU (cinquena tinent d'alcalde i regidora de Salut i de Transparència i Règim Obert); Josep Gelis, CiU (sisè tinent d'alcalde i regidor de Serveis Generals i mig de Seguretat); Mar Roca, CiU, (setena tinent d'alcade i regidora d'Esports., Festes i Lleure); Jaume Mir, PSC, (regidor d'Ensenyament); Mercè Traveria, PSC, (regidora de Barris); Núria Zambrano, CiU, (regidora d'empresa), i Montserrat Torras, CiU, (regidora d'Hisenda).

Jose Berga (CiU) i Josep Gelis (CiU) tindran dedicació al 90% i Jaume Mir (PSC) tindrà dedicació al 50%. La resta de regidors cobraran a través de les indemnitzacions per assistència.

L'alcalde, Josep Maria Corominas, cobrarà per assistència. El sou el tindrà a la Diputació de Girona. Segons ell, la Llei del règim local només permet un sou polític. Ell ha decidit que el sou li vingui de la Diputació per tal d'evitar els problemes que va tenir en el passat mandat.

Els principis de l'acord són complir el Pla de govern que s'ha d'aprovar abans del ple de l'octubre, lleialtat en l'acció de govern, transparència, consens amb totes les forces polítiques i llibertat de vot en les mocions de contingut ideològic o relacionades amb altres administracions governades per les seves respectives formacions polítiques.

Els projectes comuns són la reforma del Firal, el Parc dels Volcans, la variant d'Olot i la ciutat esportiva del Morrot.

Es tracta -segons Josep Guix (PSC)- de projectes que totes dues formacions tenien en els programes electorals. Segons ell, el pacte ha estat resultat de la concordança d'idees i del fet que no va ser possible culminar un pacte d'esquerres que donés l'alcaldia a Pere Gómez.

La visualització de l'acord als plens serà a través d'un sol portaveu. Més en concret, cada regidor exposarà la seva proposta, l'alcalde ho ordenarà i hi posarà la seva opinió i l'oposició (ERC i la CUP) serà consultada en un torn de paraula.

La CUP

Només d'acabar l'escenificació del nou equip de govern CiU-PSC, la CUP va presentar la seva posició més immediata. Montserrat Tresserras (portaveu de la CUP) va informar de la presentació de les seves propostes a l'equip de govern. La primera és recuperar per al ple competències que havien estat trapassades a la junta de govern. Proposen que tornin al ple: el compte de recaptació, l'atorgació de subvencions i ajuts, l'autorització d'endossaments, les cessions de crèdit, l'autorització d'avançaments de tresoreria i les modificacions de crèdit internes. També volen al ple les convocatòries de personal.