El món dels esports de muntanya ahir va viure un gran revés i les mostres de condol per als tres joves alpinistes que van perdre la vida al Kirguizistan es van poder veure sobretot a través de les xarxes socials. Molts missatges anaven encarats als familiars per aquests moments de dolor i d'altres, que recordaven la figura dels joves finats.

Al Twitter es podien llegir molts missatges dirigits al jove gironí finat en l'allau com aquest d'en Marc Gasco que deia «Josh descansa en pau junt amb els companys. Allà on siguis segueix amb el teu somriure». D'altres com els membres dels mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat també donaven ànims als companys dels joves finats amb un tuit com aquest: «volem donar el nostre suport en aquests moments difícils als amics i companys dels alpinistes de Centre de Tecnificació de la @FEEC_cat».

També esportistes reconeguts del món de la muntanya i alpinistes van donar la seva mostra de suport cap a les famílies, amics, la Federació, entre d'altres no van parar durant tot el dia. Un d'ells, Kilian Jornet en un missatge dirigit a la FEEC?va destacar «@FEEC_cat Condol i força a les famílies i amics».

Cal recordar que els esportistes del Centre de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya es van trobar amb la tragèdia quan es trobaven al Kirguizistan, a l'Àsia central, en plena expedició.

El Kirguizistan és un país molt muntanyós de l'Àsia central, que limita amb la Xina a l'est, el Kazakhstan al nord, el Tadjikistan al sud, l'Uzbekistan a l'oest, i amb capital a Bixkek.

Tres pics de 7.000 metres

La zona s'ha convertit en un espai molt apreciat pels esportistes de muntanya i és freqüent l'organització d'expedicions pels pics del país. I és que aquest país de l'Àsia central té muntanyes que fan 7.500 metres d'alçada. Una serralada famosa és la del The Tien Shan que és la més llarga d'Àsia, que s'estén 2.800 quilòmetres i d'amplada fa 800 quilòmetres. Per altra banda, les muntanyes de Kirguizistan també conquisten els alpinistes, perquè hi ha tres dels cinc 7.000 de l'Àsia central. El pic Pobeda de 7.345 metres d'alçada; el pic Lenin de 7.134 metres i el pic Khan Tengri de 7.010 metres d'alçada.