El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat les obres corresponents a una actuació per millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit a la C-17, al seu pas per Ripoll. Els treballs, que compten amb un pressupost de 520.000 euros, consisteixen en la construcció d'una rotonda a l'accés sud del municipi. Es preveu que l'actuació comenci aquest estiu i que el seu termini d'execució sigui de cinc mesos.

El nou giratori s'ubicarà a l'entorn de l'accés a la bàscula de pesatge de vehicles pesants. Des de Territori i Sostenibilitat van remarcar que entre aquest punt i l'entrada a Ripoll hi conflueixen diversos accessos a la carretera, des de parcel·les adjacents, i que hi estan situats diversos comerços i zones de serveis.

En aquest sector, la carretera C-17 registra un trànsit d'aproximadament 10.000 vehicles diaris de mitjana, un 5% dels quals són pesants.

La rotonda que es construirà amb les obres que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat permetrà disminuir la velocitat dels vehicles, ordenar els accessos existents i prohibir els girs cap a l'esquerra entre la futura rotonda i el municipi, un fet que millorarà la seguretat i la canalització del trànsit.

El futur giratori tindrà un diàmetre exterior de 40 metres i comptarà amb un carril de circulació. La via verda segregada paral·lela a la carretera C-17 en aquest tram tindrà continuïtat amb la rotonda.